Apostore patikarobot

A patikarobot

Apostore: csúcstechnológia az Ön sikeréért

patikarobot 1

1986 - Az Apostore mérnökei kifejlesztették a világ első komissiózó automatáját.
1994 - Elérhetővé tették terméküket a közforgalmú gyógyszertárak számára.
1996 - Az első automatizált kórházi gyógyszertár (UKE Hamburgi egyetemi klinika).
2000 - A fejlesztések éve: méretre szabott, jövőorientált logisztikai megoldások,
Ez idáig több mint 1000 Apostore berendezés működik Európában és világszerte.

Apostore-ral nagyobb haszon

E berendezések nem vonják kétségbe a gyógyszerészek és asszisztenseik fontosságát! De megkímélhet a megterhelő rutinmunkáktól úgy, hogy ebből mindenkinek haszna származik: Önnek nő a forgalma és a nyeresége, betegei pedig elégedetten távoznak.
A legújabb jogszabály (Eü.Min. 56/2009. (XII.30.)) törvényi erőre emelte a gyógyszerészi gondozást, ehhez biztosít időt és lehetőséget az Apostore patikarobotok használata. Elvégre senki sem azért képezte magát időt és pénzt nem kímélve, hogy raktárosként dolgozzon.

patikarobot 2 patikarobot 2 patikarobot 2 patikarobot 2 patikarobot 2

 

A patikarobot használatával járó előnyök

Több idő és tér betegei számára

Bevételezés

patikarobot 1

A bevételezés történhet fél-, vagy teljesen automatikusan. Mindkét esetben a gyógyszeren lévő vonalkód képezi az azonosítás alapját. Az automatikus betárolás során a gyógyszerek ömlesztve kerülnek a gépbe és a vonalkód beolvasása is teljesen automatikusan zajlik.

Szinte az összes, patikában előforduló árucikket kezelni tudja

Az Apostore patikarobotok a patikákban előforduló árucikkek 95 %-át kezelni tudják, legyenek vényköteles, OTC, vagy egyéb termékek, hasáb, vagy hengeres formátumú kiszerelésben. Ugyanakkor nem tudnak bánni a puha, zacskós csomagolású, vagy túl nagyméretű árucikkekkel (pl. pelenkák).

A készletnyilvántartó rendszerekkel kommunikál

Nem kell megválnia a jól megszokott készletnyilvántartó rendszerétől, a gép saját szoftvere kommunikál az Ön rendszerével: a patikarobotba betárolt árucikk automatikusan megjelenik az Ön készletében, mindeközben a gépből kiadottat automatikusan leírja a készletből.

Lejárati időt figyelembe veszi

A berendezés az expediálás során figyelembe veszi a lejárati dátumokat: először a régebbi beszerzésűeket adja ki, majd ezt követően a frissebbeket.

Tároló kapacitás optimalizálása

Az üzemszünetek idején, amikor is nincs sem kiadás, sem bevételezés, a berendezés saját tároló kapacitását optimalizálja. Azaz a polckiosztásoknak megfelelően áthelyezi a gyógyszereket, ezáltal mintegy „tömöríti” a tárolt készletet.

Automatikus öntisztító funkció (opció)

patikarobot 1

A gépek képesek a bennük lévő polcok portalanítására, tisztítására. Erre alkalmanként is adhatunk utasítást, vagy előre beprogramozott ütemezés szerint is végeztethetjük.

Gyors az expediálás

patikarobot 1

A patikarobot a tára asztalnál kiadott utasítástól számított 8-14 mp alatt kiadja a kívánt gyógyszert. Ráadásul a gép, sok esetben egyidejűleg több doboz gyógyszert is képes kiadni.

Biztonságos

A vonalkódos azonosításnak és a többszöri ellenőrző funkciónak köszönhetően a robot alkalmazásával megnő a gyógyszerbiztonság. A bevételezéssel tárolt tételek mindegyikéről archivált digitális fényképfelvétel készül, majd az árucikket kiadás előtt még egyszer automatikusan ellenőrzi.

Naprakész informatikai rendszerű

A távfelügyeletnek köszönhetően a gép informatikai rendszerének frissítése folyamatos és automatikus.

Több időt fordíthat betegére

patikarobot 1

Nem szükséges a fiókokban, vagy polcokon a gyógyszereket keresni, ezt az időt is betegére fordíthatja, minőségi konzultációt folytathat vele. A beszélgetés nem szakad meg, a beteg úgy érzi, jobban, személyesebben foglalkoznak vele. Ez automatikusan szorosabb vevőkapcsolatot teremt, és bizonyíthatóan magasabb forgalmat eredményez. A megkérdezett gyógyszertáraknál a forgalomnövekedés 10- 30% közötti volt.

Nem kell a tára asztalt elhagynia

A legritkább esetben kell betegét és az officinát ellenőrizetlenül hagynia.

Helytakarékos

patikarobot 1

A gyógyszer tárolására a patika teljes belmagassága kihasználható. Míg a hagyományos tároló bútorok esetén alkalmazkodni szükséges az ergonómiai kötöttségekhez, robot használata esetén csak a gyártási, technológiai korlátok szabnak határt. A tároló felületnek kialakított üvegpolcok többféle kiosztása, a különböző méretű dobozokhoz igazodik. A polcok teljes mélységükben kihasználtak, mivel azokon a robotkar, egymás mellé ill. mögé helyezi a különböző méretű dobozokat.
A patikarobot alkalmazása lehetővé teszi Önnek, hogy az officina területét megnövelje, valamint az egyéb termékek nagyobb mennyiségben történő elhelyezését, a beteg által jól látható helyen.

Egyedi kivitelben és méretben gyártható

Ahogyan nincs két egyforma gyógyszertár, úgy nincs két egyforma kiépítésű patikarobot sem. A technikai mérethatárokon belül, a komissiózó automatához tartozó tároló konténer tetszőleges méretben rendelhető.

Munkaerőt lehet vele kiváltani

apostore 1000

Mivel a robot alkalmazásával a raktározási és kiadási munkamozzanatok túlnyomó része kiváltható, így a munkaerő máshová csoportosítható.

 

Géptípusok

Apostore géptípusokApostore géptípusok

apostore 1000 apostore 2000 apostore 3000

 

Kiegészítők (opciók)

Vásároljon profitot

Apostore opciókApostore opciók

Automatikus öntisztító funkció (Apoclean)

A gépek képesek a bennük lévő polcok portalanítására, tisztítására. Erre alkalmanként is adhatunk utasítást, vagy előre beprogramozott ütemezés szerint is végeztethetjük.

 

Teljesen automata, ömlesztett betároló rendszer (Feedhopper)

apostore 2000

A rendszer minimalizálja az élőmunka igényét: a gépbe ömlesztve kerülnek a gyógyszerek, majd óránként 500 db-os sebességgel automatikusan beolvassa a vonalkódokat és továbbítja a robot felé.

Automata szkenner (Autoscan)

Lehetővé teszi a vonalkódok automatikus beolvasását.

Biztonsági beléptető rendszer

A személyzetnek gép belső terébe való belépését engedélyezi, illetve naplózza.

Belső videó rendszer

A robotfejre helyezett kamera segítségével folyamatosan, valós időben figyelemmel kísérhetők a robotban zajló folyamatok. Ez látványeleme is lehet az officinának!

Címkenyomtató rendszer

Ha a dobozokra járulékos információt is szeretnénk helyezni, e rendszer a legjobb megoldás.

Hűtőrekesz

Ha a patikarobotban hűtést igénylő cikkeket is tárolni kíván, egy polcszakasz kialakítható hűtőszekrényként. Az automatikusan nyíló ajtó gondoskodik az energiatakarékos működésről.

Szállítószalag

patikarobot

A szállítószalag juttatja el a kiadott gyógyszert a tára asztal közelébe.

Lift

A szintkülönbségeket liftekkel hidalhatjuk át: Pl. a robot és az officina között.

Görgős pályák (csak kórházi)

apostore 1000

A ládába csomagolt cikkeket a nagy súly miatt legkönnyebben görgős szállítópályákon is mozgathatjuk.

Csomagoló automata (csak kórházi)

A nagy mennyiségű gyógyszereket a szokásos ládákba csomagolja.

Láda rakatoló-szétválogató (csak kórházi)

A ládákat rakatokba rendezi, vagy szétválogatja.

Tartalék áramforrás (dízel generátor)

Ahol tartós vagy gyakori áramkimaradásokkal kell számolni, az Apostore kompakt tartalék áramforrást kínál, amely akár az egész gyógyszertár áramellátására is képes. Ezzel az automata összes funkciója pár percen belül újra működtethető.

 

A szerviz

Együtt biztosítjuk a sikert

Az egyébként is rendkívül megbízható Apostore patikarobotok folyamatos üzemeltetése hét szinten biztosított:

  • Kötelező és rendszeres karbantartás
  • Folyamatos távfelügyelet az Apostore központjában (internetes kapcsolaton keresztül)
  • Magyarországi 24 órás szervizszolgáltatás és alkatrészbázis
  • A beüzemelés utáni telefonos ügyfélszolgálat
  • A gép kettős (tandem) számítógépes rendszerrel, hozzá kettős szünetmentes áramforrással rendelkezik
  • Végső esetben működésbe lép egy havária rendszer (saját szünetmentes áramforrással), amely saját nyomtatójával a hibaüzenetet és a legutolsó tranzakció adatait rögzíti
  • Oktatás az üzembe helyezést követően a gyógyszertár személyzete számára

Ha üzemeltetési és karbantartási szerződést köt velünk, azzal Ön olyan bérletet vált, mellyel hozzájut az Apostore patikarobotok továbbfejlesztéseihez (új vezérlés, szoftver, funkciók frissítése stb.), így az Ön komissiózó automatája mindig csúcstechnológia marad.

patikarobot

1184 Budapest, Fáy u. 4/b.  |  |  Telefon/Fax: +36 (1) 215-9864  |  Mobil: +36 (30) 919-0565